Bezele fara zahar

Iubesc bezelele. Prietenii stiu ca am chiar o obsesie pentru bezele, si acum 2 veri faceam in fiecare sambata o pavlova imensa. Imi place sa le fac si imi place sa le mananc.

Problema este ca au zahar, destul de mult. Am cautat sa alternativa si cred eu ca am gasit-o. Nu e chiar acelasi animal dar e pretty close.

Secretul lor sta in indulcitorul eritritol (pe care il gasiti aici), cu altul nu ies de fel. In rest procesul tehnologic este absolut la fel cu al bezelelor clasice.

Ingrediente:

2 albusuri

3 linguri de eritritol

1/4 lgtz cream of tartar (necesar pentru ca nu avem deloc zahar in reteta care sa ofere albusurilor stabilitate, il gasiti aici)

1/8 lgtz sare

extract de vanilie (sau alta aroma dupa preferinte. O gama variata de arome gasiti aici)

Mod de preparare:

1. Se incinge cuptorul la 120 grade. Se pune hartie de copt pe 2 tavi.

2. Se bat albusurile cu cream of tartar.

3. Se adauga eritritolul.

4. Se toarna compozitia intr-o punga, se taie coltul cu o foarfeca (sau daca aveti un poche cu douille il puteti folosi pe cel cu steluta) si se pun bezelele pe cele 2 tavi.

5. Se coc 20 de minute, apoi se scade temperatura la 100 grade si se mai coc 20 de minute.

6. Se lasa cel putin 2 ore sa se raceasca in cuptor pe tava.

Nu am reusit nicicum sa le pastrez albe, probabil de la eritritol, iar textura finala e un pic efervescenta :) asa ca la popping candy, lucru care e chiar fun.

bezele nocarb fitfoodiefamily

The best part? Calorii neglijabile…yeah…

Be happy and fit!

One thought on “Bezele fara zahar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>