Chiftelute proteice

Sunt foarte mandra de reteta asta. In primul rand pentru ca am castigat cu ea locul 6 la concursul “2014 Protein Wizard” organizat de cel mai tare site de retete proteice Protein Pow. Wohoo!!! Apoi pentru ca am facut o descoperire fantastica, si anume ca pudra proteica de mazare este un minunat ingredient care “leaga” compozitia.

Retetele obisnuite de chiftelute necesita pesmet ca sa le lege, iar pesmetul nu e tocmai cel mai fit ingredient. Asa ca tot analizand eu cu se leg compozitia mi-a venit ideea grozava sa pun niste pudra proteica de mazare. In plus, fiind pudra proteica chiftelutele au un continut mai mare de proteina decat daca erau numai din carne. Winner!

Ingrediente:

1kg piept de curcan tocat
250 g ricotta
3 oua
75 g parmezan ras
75 g pudra proteica de mazare (noua ne place asta)
2 lingurite sare
1 lingura oregano uscat
1 ceapa tocata
3 catei de usturoi tocati
ulei de masline
2 conserve de rosii tocate

Metoda:

1. Incinge cuptorul la 230 g C. Intinde ulei de masline intr-o tava mare.
2. Amesteca carnea, ricotta, pudra proteica de mazare, ouale si condimentele intr-un bol mare cu mainile.
3. Formeaza chiftelute cu mainile umede, si pune-le in tava pregatita in randuri frumoase, una langa alta (sa se atinga).
4. Coace in cuptor cam 20 de minute pana capata o culoare bronzata.
5. In timp ce se coc chiftelutele facem sosul. Incingem ulei de masline intr-o cratita mare si calim ceapa si usturoiul cateva minute. Adaugam rosiile, sare si oregano si lasam sa fiarba la foc mic.
6. Cand chiftelutele sunt gata le punem una cate una in sos si le lasam sa fiarba incet 20 de minute.
7. Enjoy your protein packed meatballs!

proteinmeatballs1

proteinmeatballs2Be happy and fit!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>