Unt de migdale

A trecut o luna de cand am facut prima oara unt de migdale, timp in care m-am tot gandit daca sa scriu despre asta. Pentru ca este cu adevarat periculoasa ideea de a face unt de nuci in casa, pericolul fiind ca NU TE POTI OPRI din mancat. Yup, in trei zile am dat gata de una singura un borcan intreg. Ceea ce desi poate suna sanatos (unt de nuci crude homemade) are un numar considerabil de calorii. Usurinta cu care l-am devorat pe susnumitul borcan m-a speriat asa tare ca nu am mai facut de atunci. Scarryyy butter!!!

Mi-am adunat insa tot curajul si mi-am promis mai multa retinere si am facut din nou.

untmigdale

Cel mai cremos si delicios unt de migdale. Eram deja obisnuiti cu cel de alune dar cum alunele nu-s paleo, am dat-o pe cel de migdale. In magazine e mai greu de gasit cel de migdale si textura nu mi-a placut (nici pretul nu e cel mai prietenos) asa ca sa facem singuri. Il punem pe clatitele proteice, in smoothies si shakes, pe felii de mar sau tulpini de telina, sau in cazul unei persoane pe care nu o cunosc se poate manca direct din borcan :)

Am folosit migdale crude (cu sau fara coaja, nu conteaza in cazul asta) pe care le-am copt intai in cuptor 12 minute la 180 grade. Scopul coptului este ca isi lasa un pic din grasime, se inmoaie un pic si emulsifiaza mai repede si mai usor. Pentru cei cu inclinatii raw, fara suparare dar la cat stau la blender se incalzesc serios asa ca raw nu mai untul asta nici daca nu le coaceti. Just sayn’

Am pus migdalele calde in Blendtec si am dat drumul la programul special de unt. Acuma daca nu aveti un blender puternic ca Blendtec sau Vitamix si care au program special pentru untul de nuci, puteti face la orice blender cu lama in S, numai ca va dura ceva mai mult. Procesul dureaza cateva minute bune si la Blendtec, trecand prin faza grunjoasa, apoi nisipoasa, ca in cele din urma sa fie cremoasa. Eu am adaugat si un pic de ulei de cocos, pentru a fi extra cremos si sa aiba un pic de aroma.

Daca va simtiti in stare sa rezistati tentatiei, iata ce simplu se face untul de migdale.

Be happy and fit!

One thought on “Unt de migdale

  1. Sonia C

    Eu am mancat borcanul cu unt de arahide facut in casa intr-o singura zi.. de atunci il fac doar sa gatescu cu el in prajituri, inghetata sau batoane. Nu pot sa rezist tentatitei… e asa de bun !!!

    Reply

Leave a Reply to Sonia C Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>